Welke dromen heb jij over je leven?

Besteed jij nog wel aandacht aan jouw dromen? Of heb je ze on hold gezet door allerlei redenen? Dat kan, want door een druk leven en een volle agenda leef je vaker op de automatische piloot en kan je vergeten wat je ook al weer wilde maken van je leven. Of er zijn allerlei gebeurtenissen geweest, waardoor ze naar de achtergrond zijn verschoven of je er niet eens meer aan denkt.

Dromen geven zin en richting aan je leven

We hebben allemaal onze dromen en het is juist in deze tijd heel waardevol om ze meer aandacht te geven of nieuw leven in te blazen. Dromen die bijvoorbeeld gaan over je kinderen of over de toekomst samen met je partner, over het schrijven van je eigen boek of een weekend alleen weg, over het hebben van een eigen bedrijf of het vinden van een baan die beter bij je past, over die mooie reis die je nog wilt maken of welke nieuwe kleur je wilt op je muren in de woonkamer … Ze kunnen klein zijn of groot. Dromen geven zin en richting aan je leven. En ze kunnen jou de energie geven om datgene te bereiken dat je voor ogen hebt.

Als moeder is er geen tijd meer voor je dromen

De quote van Loesje ‘Hoe vaak per dag check jij je dromen?’ is een inspirerende vraag, die de moeite waard is om zo nu en dan aan jezelf te stellen. Zo houd je bij jezelf levendig wat je graag (nog) zou willen doen of bereiken. Voorkom dat ze vervagen en dat je niet meer de tijd neemt om te dromen.

Want als moeder lijkt het soms alsof je dromen naar de achtergrond verdwijnen. Ze vervagen en zijn bijna niet meer zichtbaar. Dit komt omdat je er meer verantwoordelijkheden bij hebt gekregen in het leven en omdat je werk combineert met de zorg voor je gezin, waardoor je dagen vol zitten. Maar ook omdat je vaak in de ‘doe-stand’ staat, waardoor je het gevoel hebt van alles te moeten. Er is gewoonweg geen tijd meer voor je dromen…

Kom in de droom-stand

Ben jij ’s avonds vaak te moe om nog iets leuks te doen? En zit of lig je dan zappend of surfend op de bank? Logisch dat je dan eigenlijk niet eens meer weet wat je dromen zijn. Wat jouw behoeften, verlangens en wensen zijn. Ga daarom op ontdekkingsreis naar de dromen van nu, door de tijd te nemen om stil te staan bij jezelf. En dat mag je best al mijmerend doen.

Hoe je dat? Kom in de droom-stand: schrijf op of geef aan jezelf antwoord op de vraag wat je vroeger als kind, puber of jong volwassene heel graag deed. Of wat je al heel lang niet hebt gedaan (om wat voor legitieme reden dan ook), maar wat je wel altijd heel fijn vond om te doen. Of misschien kun je een lijst maken van je energiegevers en passie, van dingen die zó dicht bij je hart liggen dat je ze in feite heel makkelijk kunt verwezenlijken.

Ja, maar…

Het kan zijn dat je mind jou tegenhoudt. Je overtuigingen die zich uiten via het kritische stemmetje wat zegt dat het toch allemaal niet kan. Of waaruit blijkt dat je bang bent voor de veranderingen in je leven die bij het uitvoeren van je droom horen. Of je innerlijke criticus die zegt: wat zal je omgeving er van vinden? Laat je hierdoor niet afremmen, want zolang jij geen stappen maakt neem je jouw droom niet serieus. Dan wordt het nooit wat, dus kom in actie. En het hoeft niet meteen a la minuut werkelijkheid te zijn; het mag met kleine stapjes zodat het beetje voor beetje dichterbij komt. En weet je, de weg die je gaat afleggen naar je droom is bijna nog leuker dan het realiseren ervan!

Tip

Maak een collage of moodboard met afbeeldingen, foto’s, teksten e.d. die de sfeer uitbeelden van jouw droom. Maak het concreet en tastbaar, zodat het duidelijk is wat je nodig hebt om ook echt die droom uit te gaan voeren. Elke klein stapje in de richting van je droom zorgt ervoor dat je er in gaat geloven: het komt steeds dichterbij, je ziet het voor je en het wordt steeds tastbaarder. En uiteindelijk ga je het doen!

Dus: check je dromen. Vandaag nog!

Spreekt het checken van je dromen je aan en wil je hulp bij het in de droom-stand komen, zodat je met kleine stapjes in actie gaat komen? Dan gaan we samen op zoek naar wat jij nodig hebt. Kijk hier welke coachmogelijkheden ik aanbied

Wil je iets vragen of wil je overleggen wat het beste bij jouw coachvraag past? Mail gerust naar info@mamcoaching.nl of bel/sms/WhatsApp naar 06-83554192.

GRATISKennismaking