MAMcoach Yura

Dit ben ik 

Je bent echt heel blij dat je moeder bent. Maar toch voelt het soms ook zwaar. Je hebt zoveel ballen in de lucht te houden, dat je je wel eens afvraagt of je het wel goed doet. Er zijn veel dingen die jouw aandacht vragen: je werk, je kinderen, je partner, je ouders, je vrienden, buren en ga zo maar door. En als je dan om je heen kijkt, lijkt het alsof jij de enige bent die hiermee worstelt. Hoe kun je hier positieve verandering in brengen?

De moeders die bij mij komen voor coaching lopen hier allemaal tegenaan, dus je bent hier op het juiste adres. Ik ben MAMcoach Yura en help jou als moeder om je weer energiek, gelukkig en ontspannen te voelen. Om te leven, werken en opvoeden vanuit je hart, vanuit jouw eigen balans. In de gesprekken gaan we aan de slag met stress-, energie- en keuzemanagement. Je onderzoekt jouw waarden en zo weet je weer precies waar je je aandacht wel op wilt richten.

Ik ben balans- & wandelcoach en stresscounselor. Tijdens een coachwandeling vertel je jouw verhaal. In de natuur ontspan je en komt alles in beweging: je lichaam en je hoofd. Ik luister onbevooroordeeld naar je en stel de juiste vragen die ervoor zorgen dat jij alles op een rijtje krijgt. Er ontstaat rust en ruimte die jou laten inzien welke stappen je wilt nemen. Je hoofd wordt helder en je maakt andere, nieuwe keuzes die beter passen bij de levensfase waarin je nu zit. Keuzes die jouw hoofd en hart weer in balans brengen, zodat jij weer goed in je vel zit. Als moeder, als partner, als werknemer of ondernemer, en alle andere ‘bordjes’ die je in de lucht houdt.

Zit je op dit moment in een andere fase van je leven en zoek je niet naar de juiste balans als moeder, maar verlang je juist naar meer ruimte, rust en tijd voor jezelf? Wil je meer leven en werken vanuit je hart, in lijn met jezelf omdat je merkt dat je vooral met anderen bezig bent en jezelf vaak vergeet? Kijk dan eens op de site van mijn andere coachbedrijf PosiYou

‘Life is like riding a bicycle: in order to keep balance you must keep moving’

Einstein

Ik geloof dat moeders in Nederland het heel goed doen. Maar wat ik zie, is dat de omgeving en de media zorgen voor stress, schuldgevoel en onzekerheid door het beeld wat er wordt neergezet van het moederschap. Eigenlijk doe je het nooit goed genoeg, de verwachtingen zijn hoog, en misschien heeft het voorbeeld dat jouw eigen moeder gaf ook nog grote invloed op je.

Ik help jou om jouw eigen balans te vinden door je te laten inzien wat jouw levenswaarden zijn. Je gaat weer voelen wat er echt toe doet voor jou. Je gaat leven, werken en opvoeden vanuit je hart. Met de nadruk op wie jij zelf bent, de vrouw die in jou zit. Wat heb jij nodig?

Bekijk hier wat MAMcoaching jou te bieden heeft

Ik vind dat alle moeders die last hebben van stress, schuldgevoel en onzekerheid het verdienen om goed in hun vel te zitten door andere, nieuwe keuzes te maken die goed voelen. Dus jij ook! Keuzes die passen in de context waarin je nu zit. Zodat je zonder stress op het werk zit, weer geniet van de kinderen als je ’s avonds thuis komt, dat je de kleine dingen in het leven ziet waar het om gaat, die geluksgevoelens die je dag zo mooi maken. En natuurlijk zijn er ook momenten dat je je kinderen, partner of collega’s achter het behang kunt plakken of dat je stress ervaart … Maar als er meer evenwicht in je leven is, dan kun je dat veel makkelijker aan en heb je er minder last van.

‘Geef elke dag de kans om de mooiste van je leven te worden’

Mark Twain

De reden dat ik MAMcoaching ben begonnen, is omdat ik zelf op zoek was naar meer balans tussen werk en gezin. In mijn laatste baan in loondienst als projectleider en re-integratiebegeleider hield ik maar net alle ballen in de lucht. Dat voelde niet goed. Er was een reorganisatie gaande, mijn zoontje huilde als baby veel als gevolg van doorlopende oorontstekingen en mijn dochter kon niet aarden op de buitenschoolse opvang. Kortom: veel onrust binnen het gezin en veel schuldgevoel bij mijzelf. In 2007 nam ik ontslag en een time-out van een jaar. Tijdens dit jaar had ik alle tijd om te onderzoeken wat ik nu precies wilde, wat ik belangrijk vond in het leven en wat mijn volgende stappen waren. En tijdens deze zoektocht is het idee geboren om moeders te gaan coachen, die net als ik aanliepen tegen de worsteling van het moederschap in combinatie met werk en alle andere dingen die je ook nog goed wilt doen.

In 2010 was ik er klaar voor, na het volgen van een coachopleiding, en begon ik de eerste moeders te coachen. In eerste instantie in mijn werkkamer, tussen vier muren. Maar al snel voelde ik dat ik het anders wilde en kwam ik – als echte natuur fan – in aanraking met wandelcoaching. Ik was oprecht en positief verbaasd dat coaching in de buitenlucht zo fijn voelde. Merk zelf maar eens op wat wandelen in het bos met je doet: ontspanning, frisse lucht, beweging die op gang komt in je hoofd, en hoe makkelijk het is om bij je gevoel te komen. Dat is wat ik iedere mama wil leren en meegeven!

Mijn zoektocht naar een goede balans blijft echter doorgaan. Het leven is dynamisch en er zijn nog geregeld momenten dat ik struggle. Maar omdat ik weet wat mijn levenswaarden zijn, wat mij energie geeft en wat ik echt belangrijk vind, kan ik vanuit mijn hart keuzes maken die goed voelen. Of het nu om mijn werk, mijn leven of het opvoeden gaat. En dat vertrouwen is een hele fijne basis om iedere keer weer op terug te vallen, in tijden met of zonder worsteling.

Lees hier meer over "Mijn manier van werken"

Van origine ben ik antropoloog (gedragswetenschapper) en deze opleiding was mijn ticket naar het buitenland. Ik wilde graag meer landen ontdekken dan alleen Nederland, mijn idealen waarmaken en de wereld verbeteren. Mijn onderzoeks- en werkervaringen in Ghana en Niger (beide in Afrika) hebben me ‘rijk’ in hart en hoofd gemaakt. Dit neem ik voor altijd mee in mijn leven en werk. Ook mijn opleiding tot coach in 2008 en tot stresscounselor in 2014 hebben mij veel nieuwe tools gegeven. Niet alleen om de mama’s die bij mij komen te begeleiden naar een betere balans tussen werk, gezin en zichzelf, maar ook voor mijzelf. Vooral de opleiding tot stresscounselor was heel waardevol, omdat ik heb geleerd wat er nodig is om met minder stress en meer geluk te leven. Het gaat vooral om je passie vinden, je drijfveren en vitaliteit die tegenwicht bieden tegen druk van buitenaf en binnenuit. Mijn veerkracht is in dat jaar enorm gegroeid en dat kwam (helaas) goed van pas op het moment dat mijn moeder datzelfde jaar overleed aan kanker. Het verdriet en gemis is nog steeds enorm, maar door die enorme veerkracht voel ik dat ik genoeg kracht en energie in me heb om het een plek te geven (in mijn hart en in mijn hoofd).

De verschillende workshops en trainingen over wandelcoaching hebben mij nog meer gesterkt in het gebruik maken van de symbolen in de natuur, de ontspanning en beweging die dat extraatje geven aan mijn coaching. De frisse buitenlucht en alles wat er ‘gewoon’ is in de natuur, maken dat je dicht bij jezelf komt en dat je weet welke keuzes je wilt maken.

Als je terug rekent dat ik in 2010 ben gestart met MAMcoaching, dan kun je je wel voorstellen dat ik al heel wat moeders heb gesproken de afgelopen jaren. Inmiddels kan ik zeggen dat ik expert ben op het gebied van balans, stress & me-time. Mijn coachstijl wordt getypeerd met woorden als inspirerend, aandacht, betrokken, oplossingsgericht, positief, verhelderend, rustig, open en ’to-the-point’.

Ik schrijf ook graag blogs en artikelen. Voor mijn eigen eZine MAMtips maar ook voor andere sites. Ik ben niet alleen een coach in hart en nieren maar ook een schrijver. Hier liggen mijn passies!

Kwaliteit en vertrouwen vind ik heel belangrijk. Daarom ben ik gecertificeerd coach bij de NOBCO, de beroepsvereniging voor coaches en heb ik een EIA accreditatie als Practitioner Coach. Ik houd me aan de Internationale Ethische Gedragscode voor coaches.

Naast mijn eigen bedrijf werk ik ook voor HealthyWoman als work-life coach voor twee verschillende doelgroepen: ProudMom (vrouwen die net moeder zijn geworden) en ProudWoman (vrouwen in de overgang). Het wetenschappelijk onderbouwd work-life pakket HealthyWoman is speciaal ontwikkeld voor carrièremoeders of vrouwen in de overgang, zodat ze na hun zwangerschap volledig in hun kracht terugkeren op het werk of in hun kracht blijven tijdens de overgang. Dit pakket begeleidt hen ook bij het creëren van de juiste balans tussen werk en privé. Het pakket bestaat uit begeleiding door een work-life coach, een personal trainer en een voedingsadviseur of overgangsconsulent. Daarnaast maak ik onderdeel uit van de coachpool van een grote arbeidsongeschiktheidsverzekeraar.

“When you educate a man, you feed his family. When you educate a girl, you educate a nation”

Afrikaans spreekwoord

Als coach voor moeders kijk ik ook verder dan alleen Nederland en steun ik al jaren speciale meisjesprojecten ‘Girls First’ van Plan Nederland. Het is mijn aandeel aan de toekomstige moeders in bijvoorbeeld Nepal, Zambia, Nicaragua en nog vele andere landen. In de onderwijsprojecten van Plan Nederland wordt extra aandacht besteed aan het opleiden van meisjes en jonge vrouwen. Zo kunnen ze opgroeien tot krachtige vrouwen die het verschil maken!

Ik ben niet alleen coach voor moeders, maar ook mama van 2 kinderen (dochter 2002 en zoon 2006). Samen met hen en mijn man woon en werk ik in Driebergen-Rijsenburg (op de Utrechtse Heuvelrug). Vlakbij de bossen, landgoederen en de Kromme Rijn, een heerlijke plek om te wandelen. Dat doe ik ook graag alleen, omdat het zo heerlijk mijn hoofd leegmaakt. Het liefst maak ik een wandeling langs de zee, loop ik met mijn blote voeten door het zand en neem ik mooie schelpen mee…

Ik ben een enorme fan van Flow Magazine en alles wat met papier te maken heeft. Zo houd ik al jaren een inspiratieboekje bij, waarin ik alles plak en schrijf wat ik vind, zie en meemaak. Ik ben al weer begonnen aan een vijfde boekje! Het is voor mij iedere keer weer een fijne energiegever en een heerlijk me-time moment.

Waar ik ook ontzettend van kan genieten, zijn notitieboekjes. Een soort guilty pleasure. Als ik een mooi boekje zie in de winkel, kan bijna niks me stoppen om het te kopen. Dit geldt ook voor kaarten, pennen, tijdschriften en boeken…

Gratis Kennismaken?

Mail: info@mamcoaching.nl

Bel: 06-83554192

GRATISKennismaking