Bedrijven en organisaties

Zorg voor een win-win situatie: geef balans en energie aan moeders

Als leidinggevende of HR manager weet je als geen ander dat het belangrijk is dat medewerkers optimaal functioneren. Dat ze plezier in hun werk hebben en dat ze een ideale balans tussen werk en privé ervaren. Vrouwelijke medewerkers kunnen worstelen met die work-life balance doordat ze zoveel verschillende taken en rollen moeten coördineren in hun leven. Dat wil niet zeggen dat hun ambities hier minder door worden; ze ervaren vaak juist dat ze meervoudige ambities hebben. Niet alleen in het werk, maar ook als moeder en in de maatschappij.

Om hun leven met al deze ambities en rollen weer in de juiste balans te krijgen, leer ik hen stress-, energie- en keuzemanagement tools. In de vorm van: coaching on the job, 1-op-1 coaching, wandelcoaching of een workshop/training gericht op een speciaal thema.

Interesse? Of heb je vragen? Mail naar info@mamcoaching.nl of bel/sms/WhatsApp me op 06-83554192.

‘Werk vol passie en bevlogenheid. Dat houdt je positief, geeft energie, maakt je werk plezierig en voorkomt dat je op de automatische piloot gaat functioneren”.

Albert Sonnevelt

Te veel werknemers in Nederland ervaren werk stress, voelen zich overspannen of lopen tegen een burn-out aan te hikken. Stress is verantwoordelijk voor een groot deel van de kosten van verzuim en arbeidsongeschiktheid. Stress is daarmee een omvangrijk probleem en de moeite waard om te voorkomen. Uit een onderzoek van Willem van Rhenen (Nyenrode Business Universiteit) blijkt dat er niet te veel moet worden gefocust op die verlaging van stress, maar juist op de energiebronnen en het plezier in het werk. De 3 belangrijkste energiebronnen op het werk – ook wel ‘job resources’ genoemd – zijn:

  • Leren/groeien
  • Sociale steun
  • Autonomie

Bekijk hier wat MAMcoaching jou te bieden heeft

Op het moment dat één van de vrouwelijke medewerkers moeder wordt, heeft zij behoefte aan sociale steun in de zoektocht naar de ideale balans tussen werk en gezin. Die sociale steun kan zij krijgen vanuit haar partner, haar familie, de buren, vriendinnen maar vooral ook vanuit de werksituatie. Op die manier komt zij namelijk optimaal tot haar recht en dit werkt in het voordeel van haar motivatie en productiviteit. Dit betekent dat ze vanuit haar eigen drijfveren, haar werktaken blijft uitvoeren. En dat ze energiek, gezond en in balans blijft: op haar werk en in haar privéleven.

Geef moeders dus de ruimte om hun nieuwe rol en ambitie een plek te geven in hun leven en je vaart er – als leidinggevende of HR manager – ook wel bij. Een win-win situatie.

Ik heb me sinds 2010 als coach gespecialiseerd in de doelgroep moeders en balans. In al die tijd heb ik veel moeders zien langskomen tijdens 1-op-1 coaching en workshops. In die tijd heb ik de behoeften van moeders duidelijk gekregen: waar liggen de pijnpunten en waar zitten de leermomenten. En waar valt winst te behalen voor de moeder als werknemer richting haar werkgever en vice versa.
Mijn ervaring is dat voor moeders de drempel heel hoog is om hulp voor zichzelf te vragen. Ze gaan door ’tot het gaatje’ en ze denken: ‘ik red het wel’. Maar ondertussen ervaren ze elke dag stress, zitten ’s avonds uitgeput op de bank of stevenen recht op een burn-out af.

Je wilt zo’n goede werknemer toch niet graag verliezen door ziekte, ontslagname of burn-out? Biedt haar als leidinggevende of HR manager samen met mij ‘de helpende hand’ en geef haar de balans, rust en energie die ze zo hard nodig heeft om plezier in haar werk- én thuissituatie te houden. Dit komt haar functioneren en productiviteit direct ten goede!

 

Wanneer je een van je medewerkers aanmeldt voor coaching, kun je uitgaan van een gesprekstarief (60 minuten) van € 145,00 (excl. BTW).

Neem contact met me op voor het aanvragen van een offerte  voor coaching on the job, 1-op-1 coaching, wandelcoaching of een workshop/training. Je kunt mailen naar info@mamcoaching.nl of bellen/sms-en/WhatsAppen naar 06-83554192. Of heb je eerst nog vragen? Mail me dan ook gerust.

Gratis Kennismaken?

Mail: info@mamcoaching.nl

Bel: 06-83554192

GRATISKennismaking