Bedrijven en organisaties

Zorg voor een win-win situatie: geef balans en energie aan moeders

U weet als geen ander dat het belangrijk is dat uw medewerkers optimaal functioneren. Dat ze plezier in hun werk hebben en dat ze een ideale balans tussen werk en privé ervaren. Uw vrouwelijke medewerkers kunnen worstelen met die work-life balance doordat ze zoveel verschillende taken en rollen moeten coördineren in hun leven. Dat wil niet zeggen dat hun ambities hier minder door worden; ze ervaren vaak juist dat ze meervoudige ambities hebben. Niet alleen in het werk, maar ook als moeder en in de maatschappij.

Om hun leven met al deze ambities en rollen weer in de juiste balans te krijgen, leer ik hen stress-, energie- en keuzemanagement tools. In de vorm van: coaching on the job, 1-op-1 coaching, wandelcoaching of een workshop/training gericht op een speciaal thema.

Interesse? Of heeft u vragen? Mail naar info@mamcoaching.nl of bel me op 06-83554192.

‘Werk vol passie en bevlogenheid. Dat houdt je positief, geeft energie, maakt je werk plezierig en voorkomt dat je op de automatische piloot gaat functioneren”.

Albert Sonnevelt

Uit onderzoek van prof. dr. Willem van Rhenen (Nyenrode Business Universiteit) is gebleken dat 23% van de werknemers in Nederland werk stress heeft en 10% loopt rond met een burn-out. Stress is verantwoordelijk voor bijna de helft van de kosten van het verzuim en arbeidsongeschiktheid. Stress is daarmee een omvangrijk probleem en de moeite waard om te voorkomen. Uit het onderzoek van Van Rhenen blijkt dat er niet te veel moet worden gefocust op die verlaging van stress, maar juist op de energiebronnen en het plezier in het werk! De 3 belangrijkste energiebronnen op het werk – ook wel ‘job resources’ genoemd – zijn:

  • Leren/groeien
  • Sociale steun
  • Autonomie

Bekijk hier wat MAMcoaching jou te bieden heeft

Op het moment dat één van uw vrouwelijke medewerkers moeder wordt, heeft zij behoefte aan sociale steun in de zoektocht naar de ideale balans tussen werk en gezin. Die sociale steun kan zij krijgen vanuit haar partner, haar familie, de buren, vriendinnen maar vooral ook vanuit de werksituatie. Op die manier komt zij namelijk optimaal tot haar recht en dit werkt in het voordeel van haar motivatie en productiviteit. Dit betekent dat ze vanuit haar eigen drijfveren, haar werktaken blijft uitvoeren. En dat ze energiek, gezond en in balans blijft: op haar werk en in haar privéleven.

Geef moeders dus de ruimte om hun nieuwe rol en ambitie een plek te geven in hun leven en u vaart er – als werkgever – ook wel bij. Een win-win situatie.

Ik heb me sinds 2010 als coach gespecialiseerd in de doelgroep moeders en balans. In al die tijd heb ik veel moeders zien langskomen tijdens 1-op-1 coaching en workshops. In die tijd heb ik de behoeften van moeders duidelijk gekregen: waar liggen de pijnpunten en waar zitten de leermomenten. En waar valt winst te behalen voor de moeder als werknemer richting haar werkgever en vice versa.
Mijn ervaring is dat voor moeders de drempel heel hoog is om hulp voor zichzelf te vragen. Ze gaan door ‘tot het gaatje’ en ze denken: ‘ik red het wel’. Maar ondertussen ervaren ze elke dag stress, zitten ’s avonds uitgeput op de bank of stevenen recht op een burn-out af.

U wilt zo’n goede werknemer toch niet graag verliezen door ziekte, ontslagname of burn-out? Biedt haar als werkgever samen met mij ‘de helpende hand’ en geef haar de balans, rust en energie die ze zo hard nodig heeft om plezier in haar werk- én thuissituatie te houden. Dit komt haar functioneren en productiviteit direct ten goede!

 

Wanneer u een van uw medewerkers aanmeldt voor coaching, kunt u uitgaan van een gesprekstarief (60 minuten) van € 145,00 (excl. BTW).

Neem contact met me op voor het aanvragen van een offerte  voor coaching on the job, 1-op-1 coaching, wandelcoaching of een workshop/training. U kunt mailen naar info@mamcoaching.nl of bellen naar 06-83554192. Ik help u graag verder met uw vragen.

Gratis Kennismaken?

Mail: info@mamcoaching.nl

Bel: 06-83554192

GRATIS
Kennismaking
Close