Jouw balans is altijd in beweging

Vraag jij je wel eens af of het wel mogelijk is om in balans te zijn? Je bent waarschijnlijk ook op zoek naar meer balans in je leven, net zoals veel moeders die bij mij komen voor coaching. Balans in de zin van: meer energie, weten wat je wilt, aandacht besteden aan wat je belangrijk vindt, minder stress, hoe kun je alles het beste regelen als je kijkt naar je werk en gezin, genoeg tijd voor jezelf maar ook voor je relatie, je kinderen, je vrienden, familie, sport enzovoort. De zoektocht naar balans is vaak ook op veel verschillende vlakken in je leven. Dat komt omdat je zoveel ballen in de lucht houdt of wilt houden, of omdat je zoveel ‘rollen’ vervult. Daarom lijkt balans soms ook zo groot, dat het bijna niet mogelijk is om het echt te ervaren. Maar het is vooral belangrijk welke invulling jíj er aan geeft. Dat is iets wat ik alle moeders wil meegeven: maak bewuste keuzes en creëer de balans in je werk en leven die goed voelt en bij jou past.

Balans is altijd in beweging

Het leven is dynamisch, oftewel altijd in beweging. Dus je balans ook. Jon Kabat-Zinn, de grondlegger van mindfulness zegt: “Balans is niet statisch. Je verliest het en herkrijgt het. Het leven is rommelig en soms chaotisch, het is niet een soort van stress-vrij ideaal”. Hoe fijn is dat om te weten? Dat je vooral niet moet denken dat jíj het niet onder controle hebt als het aanvoelt als een rommeltje in je leven of als het chaotisch of stresserig is. Dit is dus gewoon ‘part of life’. Zo werkt dat dus. Een hele geruststelling om je te realiseren en daar dus ook meer naar te gaan leven. Hoe? Door je keuzes te bekijken vanuit het oogpunt dat je leven in beweging is.

Meedeinen in die dynamische balans

Die balans kan je dus ook iedere keer aanpassen aan hoe je situatie op dat moment is: op je werk, in je gezin, in jezelf. Hoe vaak komt het niet voor dat er omstandigheden of taken veranderen in je werk doordat er ontwikkelingen zijn die invloed hebben op jouw baan? En dit geldt natuurlijk ook voor je gezin: je kinderen zijn een ‘never ending story’ van dynamiek en beweging. Van baby naar kleuter en puber. En langzamerhand laat je ze los en gaan ze het huis uit. Als je hiervan bewust bent en je hierin aanpast, merk je ook dat er een andere balans nodig is. Een balans die past bij die specifieke fase. Er komt dan bijvoorbeeld een moment dat er meer ruimte, aandacht en tijd ontstaat voor meer tijd voor jezelf of voor meer uren werken, een andere verdeling van de taken thuis of bepaalde taken die wegvallen. En zo kun jijzelf ook meedeinen in die dynamische balans door andere keuzes te maken of nieuwe dingen en uitdagingen aan te gaan.

‘Leven in rust en gelukkig zijn start bij jou. Het is een keuze die je kan maken’ (@wild_bloemetje op Instagram)

Balans tussen hoofd en hart

En als je dan toch die beweging ziet in je balans, kijk dan ook eens naar de balans tussen je hoofd en hart, tussen je verstand en gevoel. Als je weet wat je echt wilt en je voelt het ook, dan is het makkelijker om voor een bepaalde keuze te gaan. Maar als je beslissingen en keuzes maakt met óf je hoofd óf je hart, dan kan het zijn dat je gaat twijfelen. Juist die combinatie van je hoofd en hart maakt dat je met hele ‘zijn’ in balans bent. En ook dat is in beweging: je gedachten maar ook je gevoelens.

Vind antwoorden op jouw vragen die je beter in balans brengen

Door hier aandacht aan te geven in je zoektocht naar balans weet je zeker dat je dicht bij jezelf blijft en minder stress hebt: bij dat wat je echt belangrijk vindt en wat goed voelt. Een coachwandeling kan daar goed bij helpen. Tijdens het wandelen worden je linker én rechter hersenhelft geactiveerd. Links zitten ratio en feiten, rechts creativiteit en gevoel. Doordat ze beide in beweging komen, vind je antwoorden op jouw vragen die je beter in balans brengen.

Dus ben je toe aan een balans die goed voelt en bij jou past, meld je dan aan voor een gratis kennismakingsgesprek/wandeling.

Kijk hier voor meer informatie over wandelcoaching of mail me op info@mamcoaching.nl of bel/WhatsApp naar 06-83554192.

GRATISKennismaking