MAMnieuws

Je bent echt heel blij dat je moeder bent. Maar toch voelt het soms ook zwaar. Je hebt zoveel ballen in de lucht te houden, dat je je wel eens afvraagt of je het wel goed doet. Er zijn veel dingen die jouw aandacht vragen: je werk, je kinderen, je partner, je ouders, je vrienden, buren en ga zo maar door. En als je dan om je heen kijkt, lijkt het alsof jij de enige bent die hiermee worstelt. Hoe kun je hier positieve verandering in brengen?

De moeders die bij mij komen voor coaching lopen hier allemaal tegenaan, dus je bent hier op het juiste adres. Ik ben MAMcoach Yura en help jou als moeder om je weer energiek, gelukkig en ontspannen te voelen. Om te leven, werken en opvoeden vanuit je hart, vanuit jouw eigen balans. In de gesprekken gaan we aan de slag met verschillende stress-, energie- en keuzemanagement tools. Je onderzoekt jouw waarden en zo weet je weer precies waar je je aandacht wel op wilt richten.

Ik ben balans- & wandelcoach en tijdens een coachwandeling vertel je jouw verhaal. In de natuur ontspan je en komt alles in beweging: je lichaam & je hoofd. Ik luister onbevooroordeeld naar je en stel de juiste vragen die ervoor zorgen dat jij alles op een rijtje krijgt. Er ontstaat rust & ruimte die jou laten inzien welke stappen je wilt nemen. Je hoofd wordt helder en je maakt andere, nieuwe keuzes die beter passen bij de levensfase waarin je nu zit. Keuzes die jouw hoofd & hart weer in balans brengen, zodat jij weer goed in je vel zit. Als moeder, als partner, als werknemer of ondernemer, en alle andere ‘bordjes’ die je in de lucht houdt.

Wat heb jij nodig?
Ik geloof dat moeders in Nederland het heel goed doen. Maar wat ik zie, is dat de omgeving en de media zorgen voor stress, schuldgevoel en onzekerheid door het beeld wat er wordt neergezet van het moederschap. Eigenlijk doe je het nooit goed genoeg, de verwachtingen zijn hoog, en misschien heeft het voorbeeld dat jouw eigen moeder gaf ook nog grote invloed op je.

Ik help jou om jouw eigen balans te vinden door je te laten inzien wat jouw levenswaarden zijn. Je gaat weer voelen wat er echt toe doet voor jou. Je gaat leven, werken en opvoeden vanuit je hart. Met de nadruk op wie jij zelf bent, de vrouw die in jou zit. Wat heb jij nodig?

Waarom kiezen voor MAMcoach Yura?
Ik vind dat alle moeders die last hebben van stress, schuldgevoel en onzekerheid het verdienen om goed in hun vel te zitten door andere, nieuwe keuzes te maken die goed voelen. Dus jij ook! Keuzes die passen in de context waarin je nu zit. Zodat je zonder stress op het werk zit, weer geniet van de kinderen als je ’s avonds thuis komt, dat je de kleine dingen in het leven ziet waar het om gaat, die geluksgevoelens die je dag zo mooi maken. En natuurlijk zijn er ook momenten dat je je kinderen, partner of collega’s achter het behang kunt plakken of dat je stress ervaart … Maar als er meer evenwicht in je leven is, dan kun je dat veel makkelijker aan en heb je er minder last van.

‘Geef elke dag de kans om de mooiste van je leven te worden’ (Mark Twain).

‘Ik hield maar net alle ballen in de lucht’
De reden dat ik MAMcoaching ben begonnen, is omdat ik zelf op zoek was naar meer balans tussen werk & gezin. In mijn laatste baan in loondienst als projectleider en re-integratiebegeleider hield ik maar net alle ballen in de lucht. Dat voelde niet goed. Er was een reorganisatie gaande, mijn zoontje huilde als baby veel als gevolg van doorlopende oorontstekingen en mijn dochter kon niet aarden op de buitenschoolse opvang. Kortom: veel onrust binnen het gezin en veel schuldgevoel bij mijzelf. In 2007 nam ik ontslag en een time-out van een jaar. Tijdens dit jaar had ik alle tijd om te onderzoeken wat ik nu precies wilde, wat ik belangrijk vond in het leven en wat mijn volgende stappen waren. En tijdens deze zoektocht is het idee geboren om moeders te gaan coachen, die net als ik aanliepen tegen de worsteling van het moederschap in combinatie met werk en alle andere dingen die je ook nog goed wilt doen.

In 2010 was ik er klaar voor, na het volgen van een coachopleiding, en begon ik de eerste moeders te coachen. In eerste instantie in mijn werkkamer, tussen vier muren. Maar al snel voelde ik dat ik het anders wilde en kwam ik – als echte natuurfan – in aanraking met wandelcoaching. Ik was oprecht en verrast verbaasd dat coaching in de buitenlucht zo fijn voelde. Merk zelf maar eens op wat wandelen in het bos met je doet: ontspanning, frisse lucht, beweging die op gang komt in je hoofd, en hoe makkelijk het is om bij je gevoel te komen. Dat is wat wat ik iedere mama wil leren en meegeven!

Mijn zoektocht naar een goede balans blijft echter doorgaan. Het leven is dynamisch en er zijn nog geregeld momenten dat ik struggle. Maar omdat ik weet wat mijn levenswaarden zijn, wat mij energie geeft en wat ik echt belangrijk vind, kan ik vanuit mijn hart keuzes maken die goed voelen. Of het nu om mijn werk, mijn leven of het opvoeden gaat. En dat vertrouwen is een hele fijne basis om iedere keer weer op terug te vallen, in tijden met of zonder worsteling.

Expert in balans, stress & me-time
Van origine ben ik antropoloog (gedragswetenschapper) en deze opleiding was mijn ticket naar het buitenland. Ik wilde graag meer landen ontdekken dan alleen Nederland, mijn idealen waarmaken en de wereld verbeteren. Mijn onderzoeks- en werkervaringen in Ghana en Niger (beide in Afrika) hebben me ‘rijk’ in hart en hoofd gemaakt. Dit neem ik voor altijd mee in mijn leven en werk. Ook mijn opleiding tot coach in 2008 en tot stresscounselor in 2014 hebben mij veel nieuwe tools gegeven. Niet alleen om de mama’s die bij mij komen te begeleiden naar een betere balans tussen werk, gezin en zichzelf, maar ook voor mijzelf. Vooral de opleiding tot stresscounselor was heel waardevol, omdat ik heb geleerd wat er nodig is om met minder stress en meer geluk te leven. Het gaat vooral om je passie vinden, je drijfveren en vitaliteit die tegenwicht bieden tegen druk van buitenaf en binnenuit. Mijn veerkracht is in dat jaar enorm gegroeid en dat kwam (helaas) goed van pas op het moment dat mijn moeder datzelfde jaar overleed aan kanker. Het verdriet en gemis is nog steeds enorm, maar door die enorme veerkracht voel ik dat ik genoeg kracht en energie in me heb om het een plek te geven (in mijn hart en in mijn hoofd).

De verschillende workshops en trainingen over wandelcoaching hebben mij nog meer gesterkt in het gebruik maken van de symbolen in de natuur, de ontspanning en beweging die dat extraatje geven aan mijn coaching. De frisse buitenlucht en alles wat er ‘gewoon’ is in de natuur, maken dat je dicht bij jezelf komt en dat je weet welke keuzes je wilt maken.
Als je terugrekend dat ik in 2010 ben gestart met MAMcoaching, dan kun je je wel voorstellen dat ik al heel wat moeders heb gesproken de afgelopen jaren. Inmiddels kan ik zeggen dat ik expert ben op het gebied van balans, stress & me-time. Mijn coachstijl wordt getypeerd met woorden als inspirerend, aandacht, betrokken, oplossingsgericht, positief, verhelderend, rustig, open en ’to-the-point’. Lees hier meer over ‘mijn manier van werken’
Ik schrijf ook graag blogs en artikelen. Voor mijn eigen blog ‘MAMcoach Yura blogt’ en mijn eZine MAMtips maar ook voor andere sites. Zoals Vrouw & Passie, Jack & Juul, Hart & Ziel, Happymom, ProudMom, Club Aanmoederen en vele anderen. Ik ben niet alleen een coach in hart & nieren maar ook een schrijver. Hier liggen mijn passies!

Kwaliteit en vertrouwen vind ik heel belangrijk. Daarom ben ik geregistreerd coach bij de NOBCO, de beroepsvereniging voor coaches. Ik houd me aan hun Ethische Gedragscode, evenals aan die van de Beroepsvereniging Groene Zorg waar diverse coaches en begeleiders zijn aangesloten die zorg aanbieden ‘in het groen’.

Naast mijn eigen bedrijf werk ik ook voor ProudMom als work-life coach. Het wetenschappelijk onderbouwd work-life pakket van ProudMom is speciaal ontwikkeld voor carrièremoeders, zodat ze na hun zwangerschap volledig in hun kracht terugkeren op het werk. Dit pakket begeleidt hen ook bij het creëeren van de juiste balans tussen werk en privé. Het pakket bestaat uit begeleiding door een work-life coach, een personal trainer en een voedingsadviseur. En bij GORTcoaching: de superspecialist in individuele coaching en teamcoaching. Dit coachbureau is ontstaan uit liefde voor het vak en gegroeid door enthousiaste klanten die een inspirerend coachtraject hebben doorlopen. GORTcoaching werkt veel voor particulieren, bedrijven en ambitieuze coachbureaus die hun coaches nog beter willen laten presteren. Kortom als je iets met coaching wilt ben je bij GORTcoaching aan het juiste adres! Lees hier mijn profiel

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO)
Als coach voor moeders kijk ik ook verder dan alleen Nederland en steun ik al jaren speciale meisjesprojecten ‘Girls First’ van Plan Nederland*. Het is mijn aandeel aan de toekomstige moeders in bijvoorbeeld Nepal, Zambia, Nicaragua en nog vele andere landen. In de onderwijsprojecten van Plan Nederland wordt extra aandacht besteed aan het opleiden van meisjes en jonge vrouwen. Zo kunnen ze opgroeien tot krachtige vrouwen die het verschil maken!

GRATISKennismaking